Heb je nog fohn tips nodig?

Duh… een föhn blaast je haar droog. Daar schrijven we deze blog niet voor. We geven deze tips zodat je aan de slag kan om de kapper te evenaren. De kapper creëert namelijk tijdens het drogen van je haar ook een model in je coupe en bovendien volume en glans. Hoe doen ze dat toch? En wat kun je wel zelf thuis na een beetje oefenen.

1. Was je haar en borstel het daarna goed door, dit voorkomt klitten. Gebruik een goede borstel met echt haar die je haar niet kan beschadigen.
2. Zorg dat je haar goed handdoek droog is, dus niet meer kletsnat als je begint met föhnen. Met handdoek droog maken bedoelen we deppen en knijpen in de handdoek en niet “raggen” met de handdoek.
3. Blaas je haar eerst even een beetje droog met je hand en de föhn. Breng daarna de stylingproducten aan.
4. Voor het allerbeste resultaat gebruik je 2 verschillende stylingproducten. Een verzorgende crème, serum of olie voor de lengten en punten. Voor meer volume bij de haarwortel gebruik je een verstevigend product, dat kan een mousse of gel-achtig product zijn.
Ons advies: gebruik haarproducten met een goede hittebeschermer en herstellend vermogen, verzorg die mooie lokken. Wist je trouwens dat de producten van Oribe geen parabenen bevatten en veel effectieve ingrediënten bevatten die hun werking ook al bewezen hebben in skincare producten.
5. Je kunt je haar daarna het beste in vier vlakken verdelen en even vastzetten met klemmen. Verdeel vervolgens het vak in delen en begin onderaan. Bedenk goed wat je wilt bereiken. Glad haar, een slag of beachwave in je haar of wil je zoveel mogelijk volume? Hoe groter de doorsnede van de föhnborstel, hoe meer volume je krijgt aan de aanzet. Als de doorsnede kleiner is, hoe meer slag er in het haar komt. Begin met föhnen bij de aanzet en ga zo door naar de punten, houd de föhn niet te dicht op het haar en föhn naar beneden.
6. Het is belangrijk dat de warmte van de föhn zich goed kan verdelen, dus blijf heen en weer draaien en bewegen! Pas op dat je de borstel niet te ver doordraait en vast komt te zitten.
Extra tip: Föhn je haar verder van bovenaf naar beneden voor een mooi glanzend resultaat, in de richting van je haarschubben. Eindig je föhnsessie met de koude luchtstroom van deze föhn. Warme lucht zorgt er namelijk voor dat je haar sneller droogt en omvormt. Door ook even op de koude stand te föhnen sluiten de haarschubben zich. Dat zorgt ervoor dat je kapsel beter in model blijft.
7. Dus voor een langer behoud van het volume en slag is het sowieso belangrijk dat je het haar goed laat afkoelen. Rol elke lok die je hebt geföhnd om je hand en zet ‘m vast met een klein clipje. En als je een feestje hebt, laat dit 10 minuten afkoelen voordat je alle kleine clipjes eruit haalt en je haar los schud.

8. Spray de Oribe Dry texture Spray op de aanzet om extra langdurige volume te behouden en breng The Split & Seal aan op de punten om gespleten haarpunten te repareren. Wil je een stoere & sexy look omdat je naar een (strand)feestje gaat spray dan de Apres-Beach spray in plaats van haarlak.

Dus wil je zelf aan de slag, dan kan dat met deze tips! Wil je tips ontvangen tijdens je Haircut, laat het ons weten, we helpen je graag!

Liefs,

Hairstylisten Evie Style

Hoe fohn jij je eigen haar?

Tijdens je Haircut & Blowdry bij Evie Style kunnen wij je ook tips en tools geven over hoe jij je haar thuis het beste kunt föhnen. Welk product kun je daar nu het beste bij gebruiken?

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!