Hoe kies ik de juiste foundation?

 

Wat moet je weten voordat je aan foundation begint?
Breng een goede verzorging aan op je huid, zoals dagcrème en eventueel een primer. Het resultaat word dan egaler en natuurlijker. En de make up zal beter blijven zitten en het biedt ook bescherming voor je huid. Foundation op een droge of vochtarme huid, zonder crème kan de droogte juist meer laten accentueren.

Wel of geen primer gebruiken?
Een primer kan effectief zijn als je wilt dat je foundation lang blijft zitten, bijvoorbeeld als je veel tranpireert, of poriën wil verfijnen dan is een primer zeker aan te raden, maar niet bij alle foundations is een primer nodig. Jane Iredale Beyond Matte Liquid Foundation heeft al een primer in de foundation zelf. Naast dat je foundation beter blijft zitten, zorgt een primer er ook voor dat vlekjes en roodheid gecamoufleerd worden. Er zijn ook primers van Dermalogica die veel verzorgende ingrediënten bevat en zelf een SPF, dan gebruik je een primer ook als extra toevoeging aan je huidverzorging om je huid te verbeteren!

Werk met laagjes over elkaar
Belangrijk is dat je dagcrème en primer in een dunne laag aanbrengt. Voor het meest natuurlijke resultaat breng je foundation in verschillende dunne lagen aan. Zo kun je nauwkeuriger verdelen en het meest natuurlijke effect bereiken.

Hoe kies je de juiste teint en soort foundation?
Tsja, vaak is het moeilijk om zelf te bepalen. Wij helpen je graag om de juiste kleur te kiezen. We gaan kijken of je huid een koele of warme ondertoon heeft. Tenzij je huid er een beetje tussenin ligt dan kiezen we voor een meer neutrale tint. We willen het meest natuurlijke effect en geen plamuur laag zien, dit kan wel gebeuren door het kiezen van een verkeerde ondertoon. Hierdoor kan je ook ouder lijken, wist je dat? Jane Iredale heeft verschillende soorten foundations, in vloeibare vorm en poedervorm. En ook nog eens over elkaar te gebruiken. Zo kun je veel dekking creëren. Maar met een blijvend natuurlijk effect, want de kleur moet zo dicht mogelijk bij je eigen huid tint liggen. Wist je dat je huidtype ook invloed heeft op welke soort foundation het meest geschikt is voor jouw huid.

Waarom wij bij Evie Style kiezen voor Jane Iredale
Omdat Jane iredale producten vooral gezond zijn voor je huid! Ze bevatten minerale ingrediënten van de hoogste kwaliteit die tegelijk je huid verzorgen én beschermen. Je krijgt de mooiste resultaten dankzij de meest pure ingrediënten. De make-up is makkelijk aan te brengen, geeft een mooie dekking en heeft fijne texturen. Zo is het een 4- in- 1 product; foundation, concealer, zonnebescherming en huidverzorging. Door de zuivere minerale pigmenten krijg je een hele mooie dekking. Ze bevatten geen talk of irriterende of verstoppende ingrediënten zoals je meest traditionele make up merken. En daardoor een minimaal risico op allergische reacties op de huid. Jane Iredale gebruikt natuurlijke bewaarmiddelen.

    

We zien je graag bij Evie Style, dan kijken we samen naar je huid en welke make up bij je past! Wil je nog meer leren over make up, boek dan een make up workshop.

Desiree

Visagist

Ben je al eens opgemaakt bij Evie Style?

Je kunt bij ons binnenlopen voor make up advies. We doen de make graag even bij je op.

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!

× Hoe kunnen wij je helpen?