Hoe style ik mijn eigen haar?

 Hoe ‘style’ ik mijn eigen haar?
Vind je het leuk om je eigen haar te föhnen? Maar lukt het je niet altijd goed? Als je het probeert, krijg je voor je gevoel pluizig haar en is het op sommige plaatsen recht en op andere plukken weer golvend. Herken jij je in dit ‘probleem’?

Wij geven je graag wat tips voor het stylen van je eigen haar
Het geheim van een goede blowout begint eigenlijk terwijl je nog onder de douche staat, wanneer je je haar afspoelt. Doe die laatste spoeling met koud water en het verschil in je haar wanneer je droogt zal je verbazen. Het koude water maakt de haarschubben plat, zodat je haar er veel gladder en glanzender uitziet.

Je haar is te nat
Geloof het of niet, je haar zou al 80% droog moeten zijn voordat je met je ronde borstel aan de slag gaat. Als je vóór dat punt probeert te stylen, duurt het twee keer zo lang en breng je je haar twee keer zoveel schade aan. Begin met het grondig drogen van je haar met de handdoek om blootstelling aan hitte zoveel mogelijk te verminderen. Als je de luxe van extra tijd hebt, laat het dan aan de lucht drogen. Gebruik anders je föhn en vingers om overtollig water uit het haar te verwijderen. Het is niet nodig om de föhn te dicht bij je haar te houden tijdens het droogblazen.

Is je haarborstel wel schoon?
Bekijk je styling tools voordat je begint te drogen; zit je haarborstel vol losse haren? Los haar blokkeert de keramische kern van een ronde borstel en heft alle gladmakende voordelen volledig op. Een goede poetsbeurt van je haarborstel is dus geen overbodige luxe. Daardoor merk je dat de borstel veel sneller werkt om je haar te drogen en het glad en recht te maken.

Bescherm je haar
Ongeacht je haartype, je moet een beschermend product gebruiken voordat je hitte op je haar zet. Hoe meer schade je haar heeft (en voor velen van ons, die schade kan grotendeels worden toegeschreven aan je stylingtools), hoe gevoeliger je haar is voor kroezen of pluizen. Daarom kan het niet beschermen van je haar tegen de hitte van de föhn, ervoor zorgen dat je gladmakende blowout op de lange termijn nadelige effecten heeft en dat willen we natuurlijk niet. Het juiste product kiezen voor je haartype is nog best lastig. Je wilt niet dat je haar te snel vet wordt, of dat je krullen niet gaan pluizen, en je wilt je volume na de blowout wel behouden de hele dag.

Wist je dat wij echt helemaal fan zijn van Oribe producten.
Oribe producten leveren de hoogst mogelijke prestatieniveaus, niet zo gek dat de celebs gek zijn op deze hairstylist en zijn producten! Wereldberoemde sterren als Scarlett Johansson, Heidi Klum, Kate Moss maar ook Oprah Winfrey zweren bij de producten die de invloedrijke hairstylist Oribe ontwierp. De Oribe shampoos, conditioners en stylingproducten zijn luxe en innovatief: ze bevatten alleen ingrediënten die zacht zijn voor je haar. De producten repareren je haar, maken het sterker, gezonder en geven het meer glans. Omdat de producten geen parabenen bevatten, zijn ze niet alleen minder schadelijk voor huid en haar, maar ook voor het milieu.

DiY Event bij Evie Style
Op 28 november organiseren wij een DiY Event. Wat houdt dit in? Wij leren je heel graag je eigen haar te stylen tijdens een ‘workshop’. We kijken naar je haartype, en wat wil je bereiken met het stylen van je eigen haar? Neem je eigen styling tools mee, of…..maak kennis met styling tools en producten en we helpen je op weg naar een mooie ‘blowout’ die je helemaal zelf creëert!
More info soon!

Liefs,

Evie Style

Hairstylisten

Heb je je haar al eens laten knippen en stylen bij Evie Style?

Kijk dan eens op onze pagina Cuts & Blowouts

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!

× Hoe kunnen wij je helpen?