Klant aan het woord

Mijn ervaring met Kerastase Blond Absolu

Als iemand waarbij het haar snel de neiging heeft om gelig te worden, maar het beste tot zijn recht komt met een koele ondertoon, ben ik altijd op zoek naar goede zilvershampoos. Ik was dan ook erg benieuwd naar de nieuwe lijn Blond Absolu van Kérastase. Beloften: ontkleuring (weg met die gele ondertoon!), verlichting en verzorging. Dat laatste lees je goed: verzorging. Normaal gesproken staan zilvershampoos niet bekend om hun verzorgende eigenschappen. Een ontkleurend product is namelijk moeilijk verzorgend te maken. Zo doet mijn favoriete zilvershampoo van het merk Fudge goed zijn werk, maar laat het mijn haar altijd erg stroef en droog achter. Het lijkt erop alsof Kérastase de geheime code heeft weten te kraken… dat is het testen waard!

Niet één, maar twee shampoos behoren tot deze lavendelkleurige productlijn. De Ultra-Violet is een sterke zilvershampoo en zorgt volgens Kérastase voor het aanzienlijk verminderen van een gelige ondertoon en voor een natuurlijke ‘shine’. De Lumière shampoo is de meest verzorgende van de twee. Deze hydrateert en voedt het haar en haalt de glans uit je blonde lokken naar boven.

Ik was mijn haar twee tot drie keer in de week en wissel de twee verschillende shampoos af. Al snel merk ik dat de Ultra-Violet een stuk meer verzorgend is dan mijn vertrouwde Fudge shampoo. Waar normaal gesproken mijn haar ‘squeaky clean’ aanvoelt als ik het was met zilvershampoo, valt dit nu mee. Nog steeds voelt het een klein beetje stroef bij het uitspoelen, maar dit is niet te vergelijken met andere zilvershampoos. Qua kleureffect ben ik tevreden. Omvergeblazen ben ik niet: ik heb nog geen paarsige ondertonen ervaren. We blijft mijn haarkleur mooi fris, dus wat dat betreft een dikke voldoende. De Lumière shampoo is mijn favoriet uit deze lijn, wat is deze shampoo fijn in gebruik! Hij is makkelijk te verdelen over mijn haar, ruikt lekker en voelt bij het uitspoelen verzorgend aan. Ook heb ik het gevoel dat mijn haar langer ‘meekan’, dat ik het minder vaak hoef te wassen. Reinigend is hij dus ook zeker!

De Cicaflash Fondant is de conditioner in de Blond Absolu-lijn. Kérastase belooft de luchtigheid van een conditioner en de voedende eigenschappen van een masker. Het product heeft een fijne substantie en is makkelijk aan te brengen. Ook voelt mijn haar na het uitspoelen van dit product onder de douche heel zacht aan. Eenmaal opgedroogd voelt mijn haar wel weer een beetje droog, dus een volledige vervanger van een masker is het niet. Gelukkig is er nog één product dat mijn haar net dat extra beetje voeding kan geven!

“Na het wassen van je gezicht doe je toch een dag- of nachtcrème op? Hetzelfde moet je ook voor je haar doen”, is wat Eveline van Evie Style mij vertelde. De Blond Absolu Cicaplasme werkt als een verzorgende (leave-in) crème na de shampoo en conditioner, daarbij beschermt het ook tegen hitte van stylingsproducten. Ik wil af en toe nog wel eens de stijltang of föhn pakken, dus een beschermend product zoals deze is geen overbodige luxe. Het voelt fijn om mijn coupe na elke wasbeurt te verzorgen met de crème. Ik heb hierdoor het gevoel echt goed voor mijn haar te zorgen!

De combinatie van deze vier producten werkt top voor mijn haar. Ze dragen bij aan een frisse tint van mijn blonde kleur, en voorkomen dat het er te gelig uit gaat zien. Daarnaast is het heel fijn dat mijn haar tegelijkertijd verzorgd wordt: iedereen die zijn of haar haar weleens geblondeerd heeft, weet dat dit heel belangrijk is! Zou ik deze opnieuw kopen? Dat is een volmondige “ja”!

 Liefs,

Roos

Klant van Evie Style

Heb jij je haar al eens gekleurd bij Evie Style?

Evie Style is specialist in blonde haarkleuringen! Laat je eens adviseren door onze haarstylisten.

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!