Tips voor een goede shampoo

Het effect van een goede shampoo
Ervaar jij weleens vervelende effecten zoals; futloos of slap haar, haaruitval, last van je hoofdhuid, jeuk of roodheid. Of misschien word je mooi gekleurde haar wel sneller dof? En misschien wel de meest gehoorde klacht die wij horen, mijn haar wordt zo snel vet. Hoe kan dat nou denk je bij jezelf? Ik was het nu maar elke dag! Nee, niet doen hoor dames! Dat vind je haar en hoofdhuid niet fijn. Elke dag je haar wassen is echt een ‘NO GO’ vanaf nu! En nog een tip van het Evie Style team; was je haar 2x, bij de eerste wasbeurt was je al het vuil uit je haar, zoals de stylingsproducten en invloeden van buitenaf die op je haar komen, bij de tweede wasbeurt gaat het iets meer schuimen en was je echt je haar en hoofdhuid goed schoon. Zou je ook niet een shampoo willen gaan gebruiken die ervoor zorgt dat het vuil en vocht wordt afgestoten zodat je minder vaak je haar hoeft te wassen? Oh ja, en nog een groot voordeel daarvan, je hoeft minder vaak gebruik te maken van stylingtools dus je hebt minder risico voor schade aan je haar. Je haar moet er vast even aan wennen dat het minder schuimt tijdens het wassen, maar na enkele wasbeurten, is ook je haar blij hoor, en gaat het steeds zachter en luchtiger aanvoelen.

Vanaf nu werken wij met het merk Living Proof, het ‘levende bewijs’ dat staat voor Healthy Hair. Dus minder snel vet haar, minder vaak wassen, luchtiger, volume en kleurbescherming dat zijn hele fijne effecten van een goede shampoo en conditioner.

Wat doen siliconen en sulfaten met je haar?
Siliconen vullen het haar als het ware op, waardoor het dikker wordt en gaat glanzen. Ze gaan als een ‘laagje’ om je haar liggen. Bij elke wasbeurt word je haar dikker door het opgebouwde laagje siliconen, maar daardoor word je haar ook zwaarder en snel vet. Oooh, dus daar komt dat door denk je nu vast bij jezelf. Er zijn diverse soorten siliconen, de meest voorkomende siliconen in ‘verkeerde shampoos’ zijn niet in wateroplosbaar, dus je wast ze er niet makkelijk uit. Wil je deze silicone laag verwijderen, dan heb je een ‘agressieve shampoo’ nodig die niet alleen reinigt maar ook je hoofdhuid kan irriteren en je haarkleur kan aantasten. Deze shampoos bevatten weer sulfaten en laat dat nou het meest je haar en hoofdhuid aantasten. En zo blijven je haarproblemen bestaan. Oplosbare siliconen lossen in water op, en een simpele wasbeurt met een milde shampoo is al voldoende om ze weg te krijgen. Bovendien laten ze zuurstof door, waardoor je haar niet verstikt raakt en uitdroogt. Dit is dan minder schadelijk voor je haar en hoofdhuid. Maar het heeft niet onze voorkeur.

Sulfaten
We hebben er al eens een blog over geschreven. Sulfaten reinigen je haar en hoofdhuid. Ze verwijderen vuil en overtollige vetten. Sulfaten zijn er meerdere varianten. ‘Agressieve’ sulfaten gaan heel snel en veel schuimen tijdens het wassen van je haar. Veel mensen denken dat een goede shampoo vooral moet schuimen. Sterk schuimende shampoos brengen je hoofdhuid juist vervelende effecten. Ze verwijderen niet alleen het vuil, maar ook de natuurlijke oliën. Het gevolg: je haar wordt droger en brozer en je hoofdhuid raakt geïrriteerd.

Wij bij Evie Style kiezen het liefst voor sulfaatvrije shampoos. We kiezen voor ‘Clean Beauty’ zowel voor haar als huid producten. Door sulfaatvrije shampoos te gebruiken droogt je haar minder snel uit. Ze schuimen ook een stuk minder, maar dat maakt echt niks uit want je haar wordt echt schoon, ook al schuimt het minder.

Waarom Evie Style voor Living Proof heeft gekozen
Living Proof bevat geen siliconen, parabenen en sulfaten. Zij ontwikkelde een product die de meeste haarproblemen kunnen aanpakken. Dit doen zij door gebruik te maken van gepatenteerde moleculen die vuil en vet afstoten van het haar, waardoor je minder vaak je haar hoeft te wassen, moleculen die je haar er voller uit laat zien en voller aanvoelt, luchtig maakt zonder te verzwaren. Het resultaat: voller, glanzender, luchtiger en minder snel vet haar. Wie wil dat nu niet? Bij Evie Style zijn wij altijd in ontwikkeling en willen het beste voor onze klanten en hun haar. Wij streven ernaar om onze klanten te helpen hun mooiste en gezondste haar ooit te bereiken. Living Proof heeft 165 awards gewonnen met hun producten. Na een research van maanden zijn wij om en geloven wij in ons nieuwe merk; Living Proof! Wij zijn blij dat wij met dit mooie werk mogen werken in onze kapsalon in Rotterdam.

team Evie Style

wil je Living Proof zelf ervaren?

boek een Haircut en ervaar wat living proof voor jou kan betekenen

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!

× Hoe kunnen wij je helpen?