Toner vs kleurspoeling

Ik merk dat niet iedereen weet wat een toner nu precies doet voor je haarkleur en wat het verschil is. Ik vertel je er graag meer over in mijn blog.

Bij Evie Style zijn we echt fan van toners, vooral de toners van Redken Shades EQ. Er wordt wel eens gezegd over dit product: “The color that thinks it’s a conditioner” vanwege de zure basis en de verzorgende werking van het product. En dit is dan ook meteen het verschil met een kleurspoeling. We hebben nog nooit eerder met zo’n glanzend product gewerkt dat niet schadelijk is voor je haar.

Wat gebeurt er met het haar tijdens een Toner behandeling?

Toners leggen dmv kleurpigmenten een dun laagje om het haar. Omdat het een laagje legt om het haar en de toner het natuurlijke pigment niet verandert, is het daarom ook eigenlijk niet grijs dekkend. Bij sommige haar structuren weer wel om het ingewikkeld te maken. Door het wassen vervaagd of “slijt” de kleur langzaam, dus in dit geval is het wel, hoe vaker je wast, hoe sneller de kleur en het kleurkarakter vervaagd. Ook de conditie van je haar bepaalt de houdbaarheid van een toner.

Lichte toner (semi permanente kleuring)

Toners kunnen we op verschillende manieren toepassen. We gebruiken een toner om het kleurkarakter van jouw blonde haar te beïnvloeden, bijvoorbeeld direct na een highlight of balayage behandeling. We doen dit om de perfecte blonde kleur te creëren. Een blonde kleur die echt mooi past bij jouw huid en oogkleur. Want niemand wil toch geel haar! Als jij bij ons je haar laat kleuren dan ben je opzoek naar een natuurlijke kleuring waar je lang mee kunt doen. Dit is mogelijk door de juiste kleurtechniek toe te passen en te kijken naar welke kleur blond bij jou past. Kortom welke kleurtoon jou het mooiste maakt. Is dat grijs blond, koel blond, honing blond, beige blond, goud blond, zeer licht natuurlijk blond?

We gebruiken de toners ook wel nadat je een zon, zee, strandvakantie hebt beleefd en de zon een gele gloed heeft achter gelaten op je mooie natuurlijke koele highlights. Met alleen een toner na je vakantie kunnen wij jouw haar opfrissen, dit geeft het haar weer een koelere en natuurlijke uitstraling. Een toner is dan toch wel echt krachtiger dan bijvoorbeeld een blond of zilvershampoo. Thuis kun je je blonde haar ook echt wel goed bijhouden met Kerastase Blond Absolu producten of de Oribe Blond Shampoo. 

Donkere toners (demi permanente kleuring)

We kunnen met een toner ook een prachtige en natuurlijke “Brownie” van je maken. Met een toner kunnen we je haar namelijk ook donkerder kleuren zonder dat daar een permanente kleuring voor nodig is. Eerlijk gezegd geeft dit een mooiere glans op het haar dan wanneer je haar echt geverfd wordt met een permanente kleuring. Het enige nadeel is dat een demi-permanente kleuring de grijze haren voor ongeveer 50% dekt ipv 100% zoals bij een permanente kleuring. Ook de natuurlijke en de gekleurde redheads onder ons kunnen we met een toner helpen om de kleur bij te houden of op te frissen. Ook een mokka of toffe kleurige balayage kleuring kunnen we met een toner weer opfrissen.

Color melt, Root melt of shadow, wat is dat dan?

In het kappersvak blijven er steeds nieuwe technieken ontstaan. Bij Evie Style zijn we dol op trainingen en cursussen om onszelf en ons vak te ontwikkelen. We houden de trends dan ook goed in de gaten, alleen de leuke trends dan. We zien steeds vaker dat er meerdere kleuren toners op verschillende delen van het haar worden toegepast voor een nog mooier kleurresultaat. Het zorgt ervoor dat de verschillende kleuren mooier in elkaar overlopen zodat je langer met je kleuring kunt doen.

Het enige wat we niet kunnen doen met een toner is je haar lichter maken. Het zal dus nooit een vervanger zijn van highlights behalve als je graag weer iets donkerder wil gaan met je haarkleur, bijvoorbeeld alleen bij de roots en als je de punten lichter wil laten. De Haarstylisten bij Evie Style weten precies hoe ze kunnen mixen en matchen om voor jou de mooiste kleur te creëren ! Er bestaan echt veel mogelijkheden om met alleen een toner al een mooi resultaat te creëren

Liefs,

Kimberley

Top Stylist

Wil je weten welke kleurtechniek mooi is voor jouw haar?

Laat je adviseren door onze Hairstylisten, zij zullen je adviseren welke kleuring mooi past bij jouw haar en huid.

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!

× Hoe kunnen wij je helpen?