Wat doet Vit C op de huid

Wat doet Vit C in huidverzorging?
Vitamine C zit niet alleen in je voeding of sinaasappelsap, maar het is ook in huidverzorging te vinden en ook nog eens heel gezond en goed voor de conditie van je huid. Vitamine C is een antioxidant die helpt om de conditie van je huid te verbeteren.

4 belangrijke redenen om vitamine C te gebruiken

1. Het verheldert je huid
Het milieu en andere externe factoren zoals UV schade kunnen ervoor zorgen dat de huid veranderd. Denk hierbij aan pigmentatie, roodheid, gevoeligheid en huidveroudering. Vit C stopt de biochemische reacties in de huid en helpt de huid te verhelderen.

2.Bescherming van de huid
Onderzoek heeft aangetoond dat Vit C het afweersysteem van de huid verbetert, waardoor deze zichzelf beschermt tegen oxidatieve stress. Oftwel de invloeden van buitenaf. Het beperkt de schade van vrije radicalen. Vit C neutraliseert de schadelijke moleculen.

3.Versteviging van de huid
Ook een groot voordeel van Vit C is dat het het huidoppervlak vernieuwt. Rimpels en fijne lijntjes worden minder zichtbaar doordat de productie van o.a collageen en elastine wordt aangemaakt. Collageen is het eiwit dat je huid stevig en elastisch maakt.

4.Het pakt onzuiverheden aan
Heb je ook last van rode vlekjes nadat je puistjes zijn verdwenen? Ook bij onzuiverheden beschermt vitamine C tegen irritatie, gaat het ontstekingen tegen en helpt het de huid te herstellen, waardoor rode vlekken na een puistje sneller zullen vervagen. Zo zie je maar dat Vit C voor ieder ‘huidprobleem’ een oplossing biedt.

Wat wel heel belangrijk is, om te kunnen verhelderen, te verstevigen en te beschermen is dat Vitamine C diep genoeg in de huid moet kunnen doordringen. Veel formules met Vitamine C bevatten onstabiele ingrediënten, die hun werkzaamheid verliezen nog voordat ze zijn aangebracht op de huid. Wil je zeker zijn dat je het meeste uit een Vitamine C-serum haalt? Kies dan een serum met stabiele ingrediënten die tot diep in de huid kunnen doordringen, daar waar het nodig is. Daarom zijn wij echt fan van Dermalogica’s BioLumin-C Serum! Dit is een serum met een super stabiele vorm Vitamine C.

Wat maakt het biolumin-c serum anders dan andere serums die Vitamine C bevatten?
Nieuwe technologieën en veelvuldig onderzoek hebben ervoor gezorgd dat we de volle kracht van vitamine C kunnen gebruiken en het natuurlijke beschermingsmechanisme van de huid kunnen versterken om schade te stoppen nog voordat het is aangericht. De geavanceerde technologie in BioLumin-C Serum levert meer Vitamine C tot diep in de huid. Het bevat melkzuur, die dode huidcellen op milde wijze van de huid verwijderd, wat ervoor zorgt dat het product nog beter wordt opgenomen.

 Liefs,

Kim

Beauty Expert

Wil je weten wat Vit C voor jouw huid kan betekenen?

Maak dan een afspraak bij Sanne, onze Dermalogica Expert, zij vertelt je alles over jouw huidconditie en wat je kunt doen om deze te verbeteren of te onderhouden.

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!

× Hoe kunnen wij je helpen?