Wat is het verschil tussen scrubben en exfolieren?

 Mis je de frisse uitstraling of is je huid dof? Exfoliëren is dan belangrijk en wist je dat het ook anti aging werkt! Exfoliëren is niet hetzelfde als scrubben, maar wat is nu het beste voor je huid: exfoliëren of scrubben? Lees gauw verder.

Wat is exfoliëren?

Hoe ouder we worden, hoe meer moeite je huid heeft met het aanmaken van nieuwe huidcellen. De dode huidcellen blijven langer op je huid liggen en dat geeft dan een doffere uitstraling. Wist je dat de opgehoopte dode huidcellen ook kunnen zorgen voor onzuiverheden en puistjes? Ons advies: regelmatig exfoliëren! Door je huid te exfoliëren worden de dode huidcellen als het ware losgeweekt. Een product met een exfoliërende werking bevat werkzame ingrediënten die de dode huidcellen sneller verwijderen. Het exfoliëren van je gezicht doe je met een product dat bijvoorbeeld salicylzuur of melkzuur bevat. Dermalogica heeft meerdere soorten exfolianten die voor verschillende huidtypes geschikt zijn. Heb je meer last van onzuiverheden gebruik dan liever een exfoliant met salicylzuur die de onzuiverheden aanpakt en de poriën zuivert en ontstekingen vermindert. Melkzuur bijvoorbeeld als je meer op anti aging wilt werken. Wij zijn erg fan van Dermalogica Daily Microfoliant, dit is een dagelijkse exfoliant met salicylzuur, rijstenzymen, deze verwijderen dode huidcellen en verhelderen de huid en maakt glad! Wil je thuis een intensieve kuur doen, dan is de Rapid Reveal peel erg goed om je huidvernieuwing te stimuleren. Alle exfolianten werken op een andere manier. Het ene product moet je even laten inwerken, het andere product bijvoorbeeld inmasseren.

Wat is het verschil tussen exfoliëren en scrubben?

Exfoliëren is niet hetzelfde als scrubben. Bij het scrubben van je huid verwijder je net als bij exfoliëren ook de dode huidcellen. Wel kan je bij het scrubben van je huid ook gezonde cellen verwijderen. Een scrub werkt heel oppervlakkig en is vaak te grof. Hierdoor kan de huidbarrière worden aangetast en kan je huid geen goede bescherming meer bieden tegen invloeden van buitenaf, wat bijvoorbeeld weer vochtverlies kan veroorzaken. Bij het exfoliëren van je gezicht verwijder je de gezonde huidcellen niet. Kies daarom liever voor exfoliëren dan voor scrubben. Laat je altijd adviseren door een specialist.

 Wat betekent exfoliëren voor je huid

Je huid wordt egaler en krijgt een frisse en heldere uitstraling. Ook kan je door de huid te exfoliëren verstopte poriën goed reinigen, waardoor grove poriën minder zichtbaar lijken. En je kunt het huidverouderingsproces vetragen want je helpt je huid vernieuwingscyclus te stimuleren. Dus ook werkt het anti aging! Is je huid toe aan een professionele behandeling, met sterkere concentraties, dan kun je overwegen een kuur bij ons in de salon te doen. Tijdens een Dermalogica ProSkin Expert treatment werken we met de pro power peel. Dit is de meeste intensieve behandeling bij Evie Style. Deze kun je boeken als je vaker Dermalogica treatments hebt ondergaan! Tijdens deze treatment passen we de Pro Power Peel laag op laag toe en ervaar je maximaal resultaat en huidverbetering op het hoogste niveau! 

Groetjes,

Sanne

Dermalogica Specialist

Heeft jouw huid al eens een peeling ondergaan?

Tijdens een Dermalogica ProSkin Expert treatment werken we met de pro power peel. Dit is de meeste intensieve behandeling bij Evie Style. Deze kun je boeken als je vaker Dermalogica treatments hebt ondergaan! Tijdens deze treatment passen we de Pro Power Peel laag op laag toe en ervaar je maximaal resultaat en huidverbetering op het hoogste niveau!

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!

× Hoe kunnen wij je helpen?