Word je haar snel dof na het kleuren?

Heb je het idee dat je haar snel dof wordt na het kleuren? Wil je langer plezier hebben van je haarkleur, lees de tips van Kimberley dan even.

1. Was minder vaak je haar
Bij het te vaak wassen van je haar, gaat de kleur er echt sneller uit. Na je kappersbezoek is het daarom goed om de volgende dag je haar niet te wassen, dit is zowel fijn voor je hoofdhuid ook. Probeer telkens één wasbeurt over te slaan. Het zal echt wennen zijn, maar op den duur gaat het echt helpen, je haar word uiteindelijk dan ook minder snel vet. Ervaar je toch dat je haar snel vet wordt, probeer dan een droogshampoo tussendoor te sprayen op je aanzet, en dan het beste voordat je gaat slapen.

2. Gebruik niet te warm water
Helaas is een hete douche niet zo goed voor je haar en je huid. Je haarschubben gaan namelijk open staan van de hete douche. Hierdoor kun je trouwens ook sneller klitten krijgen en wordt de kleur sneller aangetast. Ons advies; Spoel je hoofd af met koud water.

3. Gebruik een sulfaatvrije shampoo en conditioner
Bijvoorbeeld van Kerastase of Oribe. Veel shampoos bevatten sulfaten, als je je afvraagt wat is een sulfaat? Dit is een stofje wat ervoor zorgt dat bijvoorbeeld resten van stylingproducten makkelijker uit je haar kunt wassen. De reinigende functie van sulfaten kan te heftig voor je hoofdhuid zijn. Je haar wordt schoon, maar eigenlijk te schoon. Een shampoo met sulfaat reinigt namelijk ook de natuurlijke oliën en dat is niet de bedoeling. Sulfaten kunnen een irriterend effect op je hoofdhuid hebben. Sulfaten kunnen ook diep in de vezels van je haren dringen, en zorgt het er ook voor dat het kleurpigmenten aantast word, en je haar daardoor doffer wordt. Wij adviseren daarom een shampoo en conditioner voor gekleurd haar, deze zijn vaak vrij van sulfaten en bevatten voedende ingrediënten die ervoor zorgen dat je je kleur langer kunt behouden. Kies bijvoorbeeld Kerastase Discipline of Aura Botanica (sulfaatvrij). Oribe is ook een heel mooi merk die erg gezond is voor je haar een hoofdhuid!

4. Gebruik een kleurshampoo
Het is slim om bij je kappersbezoek een kleurshampoo of kleurmasker aan te schaffen. Op deze manier blijft je blond haarkleur veel mooier, frisser en koeler. Dit kan echt een verschil maken vinden wij. Kerastase Blond Absolu heeft een hele mooie productlijn samengesteld speciaal voor Blond haar en tegelijkertijd heel verzorgend. Ben je een brunette, dan is het zeker aan te raden een shampoo voor gekleurd haar te gebruiken, want dan vervaagt de kleur niet zo snel.

5. Chloor en zout water is niet zo goed
Chloor en zout zorgen ervoor dat je haar lichter wordt. En zeker in combinatie met zon word je haar niet zo blij. Gebruik op vakantie daarom ook echt goed verzorgende producten en bescherming. Wist je dat Oribe producten ook een UV bescherming bieden?

6. Bescherm je haar tegen hitte
In een andere blog hebben we het er al eens uitgebreid over gehad. Stylingtools zoals de föhn of krultang kunnen de kleur van je haar sneller laten vervagen. Wil je toch aan de slag met stylingtools? Gebruik dan een hittebeschermer, deze legt als het ware een beschermlaagje om je haren heen zodat je haar minder snel beschadigt.

Liefs,

Kimberley

Top stylist

Heb je al eens je haar laten kleuren bij ons?

We doen altijd een kleur intake en kijken welke kleuren het mooiste bij je passen. Ook krijg je een thuisadvies mee om je kleur zo mooi mogelijk te houden.

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!

× Hoe kunnen wij je helpen?